Messi dubbel förpackning håller Barca i titeln ras
نوشته شده توسط : Alisa

Lionel Messi klädd Billiga Fotbollströjor blev två mål skytt och låg bakom Barcelonas comeback mot Valencia. Barcelona ger inte upp jakten på La Liga-titeln. Hemmalaget vann målfesten hemma på Camp Nou med 4-2 - och man skuggar fortsatt Real Madrid.

Gästande Valencia visade sig dock vara en hård nöt att knäcka. Barça sparkar igång matchen och tar direkt kommandot mot ett Valencia som pressar relativt högt.

Eliaquim Mangala gav laget ledningen och efter att samme Mangala först visats ut strax före paus. Strax före halvtid, slår Messi en underbar delikat i FC Barcelona tröja passera med destination Luis Suárez. Uruguayanen tar en löpduell mot Mangala, lurar fransmannen, tar sig förbi och kommer fri mot Diego Alves. Messi stegar fram och lurar ner Diego Alves innan han sätter straffen mitt i mål. 2-1 till Blaugrana och Barça har vänt!

Munir El Haddadi satte 2-2 – och trots att Valencia alltså var en man kort levde matchen inför den andra halvleken. Men när Messi sju minuter in i den andra halvleken satte 3-2 orkade inte gästerna och spiken i kistan kom med bara minuter kvar att spela, då genom André Gomes.

De två målen från Messi innebär att han nu gjort 25 i årets La Liga och han toppar skytteligan, tre mål före lagkamraten Luis Suarez. Barcelona är tre poäng efter värsta rivalen Real i tabelltoppen och man har dessutom en match mer spelad.